MITEN PALVELUA KÄYTETÄÄN

REKISTERÖITYMINEN

Kun avaat palvelun, näet sen etusivun. Klikkaa oikeasta ylänurkasta “Kirjaudu”, jolloin aukeaa pop-up ikkuna. jossa voit kirjautua tai klikata “Rekisteröidy” nappia aloittaaksesi palveluun rekisteröitymisen.

Ensimmäisellä rekisteröitymissivulla sinun pitää antaa seuraavat tiedot:

 • Nimi: nimi, jonka muut näkevät palvelussa. Tämän nimen lisäksi koko oikea nimesi tallennetaan kun pyydät tai hyväksyt kimppakyytiä ja suoritat pankkitunnistautumisen.
 • Salasana: vähintään 8 merkkiä.
 • Sähköposti: sähköpostiosoite, johon haluat viestit palvelusta ja muilta käyttäjiltä. Tämän sähköpostiosoitteen lisäksi voit myöhemmin antaa työsähköpostiosoitteesi.
 • Kotiosoite: kun alat kirjoittaa kotiosoitettasi, näet miten alasvetovalikkoon ilmestyy osoite-ehdotuksia. Voit jatkaa kirjoittamista kunnes oikea vaihtoehto ilmestyy, tai valita ehdotetun kadun ja klikata osoitekenttää uudestaan lisätäksesi katunumeron, ja sitten taas valita ehdotetun kokonaisen osoitteen. Jos tästä huolimatta osoitettasi ei ehodteta, Google Maps ei tunnista sitä ja sinun kannattaa antaa lähin mahdollinen jonka se löytää. Voit selittää tämän kimppakyytikumppaneillesi myöhemmin kun keskustelette suunnitellusta kyydistä tarkemmin.
 • Tarjoan kyytejä: valitse tämä jos voisit joskus tarjota muille kyytejä tai kuljettaa heidän tavaroitaan. Jos sitten annat seuraavalla sivulla esim. työosoitteesi ja työaikataulusi, tai muun kimppakyytien kohteen, reitti kotoa sinne näkyy muille käyttäjille ja he voivat pyytää sinulta kyytiä kyseiselle reitille tiettynä päivänä.
 • Pyydän kyytejä:  valitse tämä jos voisit joskus pyytää kyytiä matkustajana tai voisit pyytää jotakuta kuljettamaan tavaraa puolestasi. Jos sitten annat seuraavalla sivulla esim. työosoitteesi ja työaikataulusi, tai muun kimppakyytien kohteen, reitti kotoa sinne voi tulevaisuudessa näkyä muille käyttäjille ja he voivat tarjoutua sinulle kyytiä kyseiselle reitille tiettynä päivänä.
 • Hyväksyn käyttöehdot: valitse tämä vahvistaaksesi, että hyväksyt palvelun Käyttöehdot. Tämää on pakollista palveluun rekisteröitymiseksi ja sen käyttämiseksi.

Toisella rekisteröitymissivulla voit antaa seuraavat tiedot (kaikkia voi muuttaa myöhemmin käyttäjätiedoissa):

 • Puhelinnumero: puhelinnumerosi, jotta muut käyttäjät voivat tavoittaa sinut kun ehdotat heille kyytiä tai hyväksyt heidän kyytinsä. Emme näytä puhelinnumeroasi muille käyttäjille.
 • Työsähköposti: sähköpostiosoite, jonka perusteella voimme päätellä kuulutko tiettyä verkko-osoitetta käyttävään, tyypillisesti yrityksen tai muun työnantajan ryhmään.
 • Reitin osoite: kirjoita ja valitse samalla tavalla kuin kotiosoitteen tapauksessa. Jos annat esim. työosoitteen ja työaikataulun, voimme näyttää reitin koti- ja työosoitteesi välillä muille käyttäjille niin, että he löytävät sinut ja voivat ehdottaa kimppakyytiä. Voit antaa vaihtoehtoisesti esim. kaupan tai harrastuspaikan osoitteen, jossa käyt säännölliseti tai toistuvasti samaan aikaan. Voit lisätä muiden reittien osoitteita myöhemmin käyttäjätiedoissa.
 • Työaika reitille: voit valita tyypilliset työaikataulut: 8-16, 9-17 tai liukuva jossa työpäivä vaihtelee 7-17 välillä. Voit myös valita “Muu” ja ilmoittaa työaikataulun jokaiselle viikonpäivälle käyttäjätiedoissa. Näissä tapauksissa, kun toiset käyttäjät klikkaavat työreittiäsi kartalla, he näkevät milloin sinun pitää olla työpaikalla ja milloin voit lähteä sieltä, ja näkevät helposti sopivatko ne heidän omiin aikatauluihinsa. Tai voit valita “Kuva” ja ladata kuvan työvuorolistastasi, jos vuorot vaihtelevat niin paljon, että olisi liian vaivalloista syöttää niitä palveluun. Tässä tapauksessa kun muut käyttäjät klikkaavat työreittiäsi, he voivat avata kuvan ja  ja näkevät helposti sopivatko ajat heidän omiin aikatauluihinsa. Jos sinulle sopiva vaihtoehto ei ole pikavalintalistassa, voit valita jonkun vaihtoehdon ja muokata sitä viikonpäiväkohtaisesti myöhemmin käyttäjätiedoissa.
 • Muu kimppakyytien kohde: kirjoita ja valitse muu osoite, johon voisit jakaa kimppakyydin joskus, samalla tavalla kuin kotiosoitteen tapauksessa. tämä voi olla esim. ruokakauppa tai ostoskeskus, viikoittainen harrastus- tai urheilupaikkasi, kaupungin keskusta, tai bussipysäkki tai juna-asema josta jatkat matkaa muulla tavoin. Kun syötät osoitteen, uusi kenttä ilmestyy ja voit kirjoittaa siihen esim. miten ja milloin olet menossa sinne. Tämä teksti näytetään muille käyttäjille kun he klikkaavat reittiäsi, joten voit kertoa myös muista ehdoista joita pidät tärkeänä.
 • Valitse ryhmä: voit valita ryhmän, jonka jäsen olet.
 • Auton rekisterinumero: voit antaa tämän, jotta matkustajasi tunnistavat autosi kun poimit heitä kyytiin, tai jotta oikeutesi pysäköintipaikkaan voidaan tunnistaa jos ryhmäsi haluaa varata niitä kimppakyytejä tekeville jäsenilleen.
 • Olen koronariskiryhmässä: jos valitset tämän, käyttäjät jotka pyytävät sinulta kyytiä tai saavat sinulta kyytipyynnön, näkevät että olet koronariskiryhmässä. Jos he ovat myös, teidän on turvallisempaa jakaa kyyti koska molemmat ovat tarkkoja kontakteistaan. Jos he eivät ole, he tietävät että ei ehkä kannata jakaa kyytiä kanssasi, tai että saatat hylätät heidän ehdotuksensa.
 • Myös kuljetukset ok:  jos valitset tämän, käyttäjät jotka haluaisivat apua esim. ostoskassin tai postipaketin kuljetuksessa, voivat myös kysyä, voisitko tuoda sen heille.

Kun painat “Rekisteröidy”-nappia, sinua pyydetään täyttämään pakolliset tiedot jos olit unohtanut antaa niitä. Jos kaikki on kunnossa, saat vahvistussähköpostin antamaasi osoitteeseen. Kun klikkaat sähköpostissa olevaa linkkiä, käyttäjätilisi luodaan ja voit kirjautua palveluun.

KIRJAUTUMINEN

Kun avaat palvelun, näet sen etusivun. Klikkaa oikeasta ylänurkasta “Kirjaudu”, jolloin aukeaa pop-up ikkuna. jossa voit kirjautua.

 • Sähköposti: sähköpostiosoite jota käytit rekisteröityessäsi.
 • Salasana: salasana jota käytit rekisteröityessäsi.
 • Lähetä sähköposti uudelleen: jos unohdit painaa linkkiä vahvistussähköpostissa tietyn ajan kuluessa, se ei enää toimi ja joudut pyytämään tästä uuden voidaksesi hoitaa rekisteröitymisen loppuun.
 • Unohtuiko salasana: jos unohdit salasanasi, voit pyytää säköpostia jossa olevasta linkistä voit tyhjentää vanhan salasanan ja luoda uuden.

TIETOJENI MUUTTAMINEN

Kun olet kirjautunut palveluun, voit muuttaa rekisteröityessäsi antamiasi tietoja tai antaa lisätietoja käyttäjätiedoissa. Klikkaa käyttäjänimeäsi oikeassa ylänurkassa ja valitse alasvetovalikosta “Käyttäjätiedot”.

Tällä käyttäjätietosivulla voitte tehdä seuraavaa:

 • Katsella raporttia tekemistäsi kimppakyydeistä.
 • Painaa kynän kuvaketta kotiosoitteesi jälkeen muokataksesi nimeäsi, puhelinnumeroasi tai kotiosoitettasi.
 • Painaa kynän kuvaketta reitin (esim. työreitti) osoitteen jälkeen muokataksesi reitin päätepisteen osoitetta ja antaaksesi lisätietoja reitistä.
 • Painaa kynän kuvaketta muun osoitteen jälkeen muokataksesi muuta kimppakyytien kohdetta ja kuvausta siitä, miten ja milloin käyt siellä.
 • Painaa kynän kuvaketta palveluasetusten alla muokataksesi tietoja siitä, haluatko tarjota vai pyytää kyytejä, käyttämäsi auton rekisterinumero ja kuvaus, esim. väri ja malli.
 • Painaa kynän kuvaketta reittien aikataulujen alla muokataksesi aikatauluasi kyseisellä reitillä kunakin viikonpäivänä. Aikatauluvalinta näytetään vain jos olet antanut reitin osoitteen.
 • Nähdä, oletko tehnyt pankkitunnistautumisen (tehdään sitten kun olet ehdottamassa tai hyväksymässä kyytiä).
 • Poistaa käyttäjätilin.

KYYDIN TARJOAMINEN

Jos olet rekisteröityessäsi antanut työosoitteesi ja -aikataulusi, tai muun kimppakyytien kohteen, ja valinnut tarjoan kyytiä-vaihtoehdon, kyytisi työmatkoille ja toiselle ilmoittamallesi matkalle on automaattisesti näkyvissä palvelussa.

Tämän jälkeen kyydistä sopiminen etenee seuraavasti:

 

 • Toinen käyttäjä näkee reittisi kartalla ja klikkaa sen auki nähdäkseen nimesi, oletko koronariskiryhmässä, ryhmäsi, ja reittiaikataulusi tai kuvauksen siitä miten ja milloin menet toiseen kimppakyytien kohteeseen. Tämän perusteella he voivat päättää haluavatko pyytää sinulta kyytiä. Tässä tapauksessa he avaavat kalenterin josta voivat valita yhden tai useampia päivämääriä joille he ehdottavat kyytiä.
 • Saat ilmoituksen, jonka voit avata oikealla ylhäällä olevasta kellon kuvakkeesta. Näet matkustajan nimen, onko hän koronariskiryhmässä, ryhmän ja päivämäärän tai päivämäärät joille hän ehdotti kyytiä, sekä työaikataulusi kyseisenä päivänä. Voit sitten soittaa matkustajalle sopiaksesi mistä tahansa muista yksityiskohdista joita tarvitset voidaksesi hyväksyä tai hylätä pyynnön.
 • Voit sitten painaa hyväksy- tai hylkää-nappia. Jos hylkäät, matkustaja saa viestin että olet hylännyt kyytipyynnön. Jos hyväksyt, näet sovitun kyydin tiedot ja se lisätään odottaviin kuljetuksiisi.
 • Kyytipyyntö näkyy myös viesteissäsi, jossa voit lähettää viestejä toisille käyttäjille. Huomaa että he eivät välttämättä vieraile palvelussa kovin usein nähdäkseen viestisi, joten on parempi soittaa heille. Jos saat samalta käyttäjältä paljon viestejä joita et halua, voit estää uusien viestien saamisen häneltä. Voit myös poistaa eston.
 • Saat kyytipyynnöstä myös ilmoituksen sähköpostiisi.

 

KYYDIN PYYTÄMINEN

Voit pyytää kyytiä antamatta työ- tai muun reitin osoitettasi tai muuta kimppakyytien kohdetta katsomalla muiden käyttäjien reittejä kartalla ja valitsemalla reitin (klikkaamalla sen päätepisteen sijaintikuvaketta) ja katsomalla sen tarkempia tietoja.

 

 

Tämän jälkeen kyydistä sopiminen etenee seuraavasti:

 

 • Kun klikkaat kuvaketta, aukeaa pop-up ikkuna jossa näkyy kuljettajan nimi, onko hän koronariskiryhmässä, ryhmä, ja työaikataulu tai kuvaus siitä miten ja milloin hän menee toiseen kimppakyytien kohteeseen. Voit päättää haluatko pyytää kuljettajalta kyytiä. Muista että reitti ja aikataulu voivat olla hieman erilaisia kuin mitä palvelussa näkyy, valitsemallasi päivämäärällä tai yleisemmin, ja jotkut kuljettajat saattavat olla valmiita tekemään pitkänkin lenkin auttaakseen sinua kyydillä. Siksi on yleensä hyvä idea kysyä!
 • Klikkaa “Avaa kalenteri” linkkiä pop-up ikkunassa nähdäksesi kalenterikuukauden, valitse yksi tai useampi päivämäärä joille ehdotat kyytiä kuljettajalle, ja paina “Vahvista” nappia. Tässä kohtaa voi myös jättää pienen lisäviestin ehdotukseen liitettäväksi.
 • Kuljettaja saa ilmoituksen josta hän näkee nimesi, oletko koronariskiryhmässä, ryhmäsi ja päivämäärän tai päivämäärät joille ehdotit kyytiä, ja mahdollisen viestisi. Hän voit sitten soittaa sinulle sopiakseen mistä tahansa muista yksityiskohdista joita tarvitsee voidakseen hyväksyä tai hylätä pyynnön.
 • Jos kuljettaja hylkää, saat viestin että hän on hylännyt kyytipyynnön. Jos kuljettaja hyväksy, näet ilmoituksen ja kyyti lisätään odottaviin kuljetuksiisi.
 • Hyväksytty kyytipyyntö näkyy myös viesteissäsi, jossa voit lähettää viestejä toisille käyttäjille. Huomaa että he eivät välttämättä vieraile palvelussa kovin usein nähdäkseen viestisi, joten on parempi soittaa heille. Jos saat samalta käyttäjältä paljon viestejä joita et halua, voit estää uusien viestien saamisen häneltä. Voit myös poistaa eston.